Adolescentii consuma prea multa sare

Timp estimat de citire:

0 minute, 27 secunde

Reducand consumul de sare in adolescenta, se poate reduce riscul de a dezvolta tensiune arteriala, boli de inima si atac cerebral in viata adulta, potrivit unui studiu al Asociatiei Americane a Inimii din noiembrie 2010.

Adolescentii, afirma cercetatorii, consuma execesiv de multa sare, in medie 9 grame pe zi, iar recomandarea standard este de 1,5 grame de sare pe zi. Reducand sarea cu 3 grame pe zi, cercetatorii au calculat ca numarul adultilor tineri cu hipertensiune ar putea scadea cu 44 pana la 63%. 80% din sarea consumata de adolescenti provine din alimentele procesate si produsele fast-food.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate