A fost descoperit colesterolul “foarte rau”

Timp estimat de citire0 minute, 32 secunde

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Warwick au descoperit la sfarsitul lunii mai, a.c., o forma foarte densa de colesterol ce se regaseste in organismul persoanelor cu risc crescut de afectiuni cardiovasculare si diabet de tip II.

MGmin-LDL sau colesterolul “foarte rau” are o structura ce ii permite mai mult decat altor structuri sa se lipeasca de artere si sa formeze placi de grasime, devenind astfel o cauza pentru un potential infarct. Descoperirea acestui nou tip de colesterol deschide, fara indoiala, poarta catre noi tratamente medicale pentru afectiunile coronariene, in special in cazul persoanelor cu diabet de tip II si al varstnicilor.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate