07.10.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 4 secundePrincipiul-cheie al regimului LCHF (Low Carb High Fat) constă într-un consum cât mai redus de carbohidrați și cât mai ridicat de grăsimi. Ce poți consuma? Carne (porc, vită, pui, curcan, miel etc.), pește, de preferat cel gras (somon, macrou etc.), fructe de mare, ouă, unt, smântână, brânzeturi, uleiuri vegetale, nuci, alune, semințe, legume ce cresc deasupra solului (varză, broccoli, conopidă, fenicul, spanac, vinete, ardei, sparanghel, roșii, dovlecei etc.) și fructe de pădure, dar în cantități moderate.
Plusuri: Favorizează o scădere în greutate semnificativă, fără senzație de foame. Ajută la stabilizarea valorilor glicemiei și la combaterea dependenței de dulciuri.
Minusuri: Poți atinge rapid faza de platou și să nu mai slăbești – alimentele pe care le include sunt, totuși, destul de calorigene și, dacă nu ești atent la mărimea porțiilor și mai ales la raportul dintre grăsimi, proteine și carbohidrați, te poți pricopsi chiar cu efecte contrare.
Exemplu de meniu
Mic dejun: omletă cu brânză, avocado, cafea cu frișcă.
Prânz: supă de carne cu zarzavat.
Cină: pește gras la cuptor cu piure de conopidă.
Gustări: brânză, iaurt gras, măsline, avocado, nuci.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Cum să scapi de kilogramele acumulate peste iarnă? Sfaturi și soluții
19.04.2024