3 rețete de nice-cream: înghetață fină, sănătoasă și cu puține calorii
24.07.2020
2801
Timp estimat de citire:
1 minut, 21 secundeNice-cream de mentă cu fulgi de ciocolată
Ingrediente necesare pentru 4 porții:
- ¾ de cană lapte de migdale neîndulcit
- ½ de cană de smântână vegetală (cremă de cocos)
- ¼ de linguriță de extract pur de mentă
- 3 picături de colorant verde natural
- 2 banane foarte coapte, tăiate bucăți și congelate (aproximativ 2 căni)
- ⅓ de cană de fulgi de ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pasul 1
Toarnă laptele de migdale în tăvițe pentru cuburi de gheață și dă-l la congelator pentru aproximativ 8 ore.
Pasul 2
Pune cuburile de lapte înghețat în vasul robotului de bucătărie, adăugă smântâna vegetală, extractul de mentă, colorantul alimentar verde și bucățile de banane; mixează totul până când obții o compoziție omogenă, timp de circa 2 minute, răzuind părțile laterale ale vasului cu o spatulă de cauciuc, atunci când este necesar.
Pasul 3
Adăugă fulgii de ciocolată și mixează până când aceștia sunt bine distribuiți în toată compoziția.
Pasul 4
Transferă amestecul într-un recipient cu capac și dă-l la congelator pentru aproximativ 30 de minute, până când acesta capătă o consistență fermă. Se servește decorat cu câțiva fulgi de ciocolată și, opțional, cu frunze de mentă proaspătă.
Mărimea porției: ⅔ de cană
Valori nutriționale/porție: 188 de calorii, 21 g de carbohidrați, 10,9 g de grăsimi, 1,5 g proteine, 42 mg de sodiu, 296 mg de potasiu, 23,7 g de carbohidrați, 2,4 g de fibre, 108 UI vitamina A, 5 mg de vitamina C, 14 mcg de folați, 104 mg de calciu, 1 mg de fier, 36 mg de magneziu.
O masă delicioasă, rapidă și sănătoasă: Spaghete cu sos cremos de spanac și lămâie
20.02.2024